Poslední víkend v červenci 2024 proběhla na našem letišti u Rokytnice nad Rokytnou již tradiční akce Aerovleky Rokytnice. Už v pátek se účastníci začali sjíždět. Celkem se náš sešlo 36. Jedná se o úctihodné číslo, které se v minulosti nikdy neopakovalo.

Počasí nám přálo a v pátek již nebe bylo zaplněno velkými větroni, kdy v podvečer byly vystřídány malými větroni, které malé vlečné vlekaly do vzduchu až do soumraku. Jakmile všichni sbalili své stroje, vůně grilu přilákala všechny do párty stanu, kde jsme seděli a díky Honzovi Vališovi i zpívali. Někteří ulehli tak pozdě, až bylo brzy…

Sobota byla hlavním letovým dnem a první let se uskutečnil v 7:30 (budíček). Po krátkém breafingu se začalo létat a létalo se celý den bez velkého karambolu až do večera. Bohužel místní agresivní dravec nebyl plně ztotožněn s narušením svého letového prostoru. Tento nesouhlas prezentoval na větroni Erika Herudka. Dravec zvítězil a větroň šel bohužel k zemi. Erik ale určitě opraví a věřím, že už nyní se na dravce nezlobí.  Létání bylo přerušeno v poledne na oběd. Večer se opět rozhořel gril a sdělovaly se zážitky z letového dne.

V neděli už se nelétalo. Pouze se balilo. Vše jsme stihli sbalit, než přišel déšť.

Děkujeme všem účastníkům za návštěvu a letovou kázeň. Za rok se budeme opět těšit na Aerovleky Rokytnice 2025.

Tým LMK Rokytnice nad Rokytnou

Fotky od Milana Matouška ZDE