Dne 2.9. se konala na našem letišti akce Aerovleky Rokytnice 2017. Již v pátek večer přijeli kolegové z Olomouce a Hranic na Moravě. I přes nepřízeň počasí jsme u grilu probírali modelářství ze všech stran až do pozdních nočních hodin. Druhý den dorazili další piloti větroňů i vlečných modelů ze zbývajících koutů republiky (Praha, České Budějovice, Prostějov, Jindřichův Hradec, Babice,…). Počasí se po nočním vydatném dešti umoudřilo a po nezbytném brífinku se létalo až do večerních hodin. Dokonce ani tma nezastavila nejmladšího pilota setkání (8 let – Radek Rája) a létal s osvětleným modelem.

Akce se zúčastnilo 20 pilotů větroňů a vlečných modelů. Bohužel někteří museli odjet před ukončením akce. Je chválihodné, že akce měla dynamický spád a nedošlo k žádné havárii. Po celý den bylo k vidění na obloze mnoho krásných obřích historických i moderních větroňů s rozpětím křídel až 8m a je až neuvěřitelné, že se podařilo uskutečnit přes 60 vleků.

Zvláštní poděkování patří celému týmu pohostinství paní Sýkorové z Martínkova. Po celou dobu se pečlivě starali o naše žaludky a občerstvení bylo zajištěno na profesionální úrovni.

Můžeme slíbit, že se tato akce bude v příštích letech opakovat. Již nyní jsme naplánovali další ročník této zdařilé akce na poslední červencový víkend 2018.

Na příští rok připravujeme ještě další zajímavou a nevídanou akci, o které Vás budeme zavčas informovat na našich stránkách.